Warning: include(MySQL/Database.php): failed to open stream: No such file or directory in /customers/f/b/5/khwv.be/httpd.www/orkest.php on line 16 Warning: include(): Failed opening 'MySQL/Database.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/f/b/5/khwv.be/httpd.www/orkest.php on line 16

Logo


17/03/2019

Aperitiefconcert
(Groot orkest)
Locatie: Frisomat Belgium
Stokerijstraat 79
2110 Schilde
Tijd: 11:00 - 13:30 u


24/03/2019

Verbroedering St.-Willibrordus
(Groot orkest)
Locatie: GC De MARc/kT
Markt 1
2330 Merksplas
Tijd: 15.30 - 16.30 u

Ons orkest

Optreden marktpleinVoor veel mensen staat het woord harmonie synoniem voor een oubollige groep muzikanten die van het ene café naar het andere marcheren onder begeleiding van hoempapa-muziek en flauwe marsen. Dat mag in het verleden misschien een goede omschrijving geweest zijn, maar de dag van vandaag is het tegendeel zeker waar! Wij zijn een gevarieerde, dynamische groep met muzikanten van alle leeftijden.

Ook de muziek die wij spelen is niet meer te vergelijken met pakweg vijftig jaar geleden. Ons orkest speelt allerlei stijlen, van (iets zwaardere) concertwerken tot lichte film- en popmuziek. Af en toe komt er nog wel is een mars aan bod, want de traditie moet toch in ere gehouden worden.

Dure hobby?

Er valt niet over te discussiëren, muziek maken is een dure hobby. Inschrijvingsgeld van de muziekschool, aankoop van een instrument, onderhoud, ... als je alles samen telt kom je jaarlijks toch aan een behoorlijk bedrag. Als muziekvereniging proberen wij deze kosten te drukken voor onze muzikanten.

Het jaarlijks lidgeld houden we zo laag mogelijk, in ruil daarvoor verwachten we wel een beetje hulp bij activiteiten als de mosselfeesten, rommelmarkt, ... Verder hebben wij een aantal goede (studie)instrumenten die onze leden mogen gebruiken om bij ons te komen spelen.

En er is meer ..

Free PodiumNiet enkel muzikale activiteiten staan bij ons centraal! Natuurlijk zijn repetities en concerten het hoofddoel van ons orkest, maar daarbuiten mag ook plezier gemaakt worden. Niet-muzikale activiteiten als de mosselfeesten en de rommelmarkt zijn belangrijk voor de financiële werking van onze vereniging, maar er is meer...

Naast deze activiteiten waar iedereen welkom is, organiseert ons bestuur ook enkele activiteiten enkel voor onze leden. Aan het einde van de zomer organiseren we een harmoniedag, waar we samen met onze muzikanten het begin van een nieuw repetitie-jaar vieren. De repetiedag in november sluiten we traditioneel af met een BBQ (of ander lekkers ...).

Met onze jongste leden doen we ook geregeld activeiten, meer daarover op hun eigen pagina.